דצמבר 2017
הופעת קמטים מצביעה על ירידה ביכולת ההתאוששות של העור. אחד האתגרים הגדולים ביותר בטיפול בעור בוגר הוא המלחמה בקמטים. במאמר זה נתמקד ב-10 צמחי מרפא שמסייעים בעיכוב תהליך ההזדקנות של העור, נסקור מחקרים מדעיים עדכניים ונספר על שתי פורמולות מתמציות מרוכזות של צמחים נוגדי דלקת וחמצון, שפותחו ומיוצרות בישראל על פי תקן GMP ובאישור משרד הבריאות. הפורמולות הן: מיסיס 50+ באלאנס ודיילי ביו באלאנס.
למה יש לי קמטים?
קמטי הגיל נוצרים עקב גורמים פנימיים וגורמים חיצוניים.
- הגורמים הפנימיים הם: הזדקנות האיברים הפנימיים, כלי הדם והעור, ירידה בייצור הקולגן בגוף, שינוי בחילוף החומרים, חוסר איזון הורמונאלי כתוצאה מירידת ברמה האסטרוגן ועוד.
- הגורמים החיצוניים הם: חשיפה ארוכת שנים לקרני השמש שפוגעת בשכבות החיצוניות ושכבת הביניים של העור [פוטואייג'ינג], זיהום אוויר, חוסר שינה, תזונה לקויה, עישון ועוד.
תהליך ההזדקנות הוא למעשה תוצאה של תהליך חמצון. חשיפה רבת שנים לקרני השמש האולטרה סגולות ממריצה את תהליך החמצון. כמות נוגדי החמצון הטבעיים בגופנו פוחתת עם הגיל ולכן כדי לעכב את תהליך החמצון חשוב:
- להקפיד על תזונה עשירה בנוגדי חמצון – צמחי מרפא, פירות וירקות
- לעסוק בפעילות ספורטיבית יומיומית
- לשלב פעילות מרגיעה שמנטרלת את המתחים היומיומיים.
10 צמחי מרפא שמסייעים בעיכוב תהליך ההזדקנות של העור
מדעני ח. תמציות צמחים בחרו 10 צמחים נוגדי דלקת ונוגדי חמצון שהוכחו מחקרית כתורמים לבריאות העור ומסייעים לעיכוב תהליך ההזדקנות שלו. מחקרים על צמחי מרפא מתייחסים על פי רוב לתמציות צמחים על מנת שניתן יהיה למדוד ולכמת מינון וריכוז של חומרים פעילים בתמציות. ואלה הצמחים: כורכום, רימון, תה ירוק, טימין, מרווה רפואית, רוזמרין רפואי, זנגביל רפואי, אוגניית הציפורן, שיח אברהם ופלפל שחור.
ב-2012 פרסם כתב העת Dermatoendocrinolog מאמר בשם 'לגלות את הקשר בין תזונה ובין הזדקנות העור'. [1] במאמר שנכתב על ידי מדענים מגרמניה, מקדישים הכותבים פרק שלם לפוליפנולים. פוליפנולים הם חומרים שמיוצרים ע"י הצמחים במטרה להגן על הצמח מפני נזקי הקרינה האולטרה סגולה, נזקי חמצון ומזיקים.
פוליפנולים תורמים לבריאות האדם
מחקרים על בני אדם מראים שפוליפנולים הם נוגדי דלקת, נוגדי חיידקים, נוגדי וירוסים, אנטי-אלרגנים ונוגדי חמצון ולכן תורמים רבות לבריאותנו. לדברי מדענים, פוליפנולים יכולים לעכב מחלות שמקורן בנזק חמצוני כגון סרטן, מחלות ניווניות של מערכת העצבים, מחלות לב וכלי דם והזדקנות העור.
בין צמחי המרפא שעשירים בפוליפנולים מונים החוקרים הגרמנים את הכורכומין, החומר הפעיל בכורכום, ותה ירוק. שניהם מעכבי דלקות ושניהם מגנים על הגוף מנזקי חמצון ומקרינה אולטרה סגולה.
שיתוף פעולה מדעי בין משרד החקלאות האמריקני, אוניברסיטאות וחברות פרטיות הוליד מאגר נתונים של כמות הפוליפנולים במזונות שונים. [19] צוות חוקרים מצרפת בחן את מאגר הנתונים והרכיב רשימה של 100 המזונות העשירים ביותר בפוליפנולים: הראשונים הם צמחי התבלין, אחריהם הפירות, אחר כך הזרעים ולבסוף הירקות. מבין צמחי התבלין אוגניית הציפורן היא העשירה ביותר בפוליפנולים 16,047.50 מ"ג ב-100 גרם. לדברי החוקרים, ככל שהצמח עשיר יותר בפוליפנולים, הוא נוגד חמצון חזק יותר. אוגניית הציפורן מכילה סוגים שונים של חומרים נוגדי חמצון, נוגד החמצון החזק ביותר ביניהם הוא האוגנול שמכיל 12,592.93 מ"ג פוליפנולים ב-100 גרם. [2]
תמצית אוגניית הציפורן תוכלו למצוא בפורמולה מיסיס 50+ באלאנס
.
פרוביוטיקה probiotic ופרה-ביוטיקה prebiotic
החוקרים הגרמנים גם מדגישים את החשיבות של פרוביוטיקה ופרה-ביוטיקה. כשם שישנם חיידקים טובים שמגנים על מערכת העיכול, כך ישנם גם חיידקים טובים שמגנים על העור. חשיפה ארוכת שנים לקרינה אולטרה סגולה פוגעת בתפקוד מערכת החיסון ובחיידקים שמגנים על העור. כדי להגדיל את מספר החיידקים הטובים בעור מומלץ לצרוך פרה-ביוטיקה. פרה-ביוטיקה הם החומרים שמזינים ותורמים לשגשוג החיידקים הטובים. חומצה אלג'ית מתמצית קליפת רימון היא פרה-ביוטיקה שתורמת להעשרת אוכלוסיית החיידקים הטובים במערכת העיכול ובעור כאחד.
חומצה אלג'ית מקליפת רימון
חומצה אלג'ית היא נושא למחקרים רבים בעשור האחרון. על פי המחקרים מדובר בחומר:
- נוגד דלקת
- נוגד חמצון חזק
- פרה-ביוטי.
ריכוזה של החומצה האלג'ית בקליפת הרימון גבוה פי 10 בהשוואה לריכוזה בשאר חלקי הרימון. חומצה אלג'ית מומלצת לסובלים ממחלקות דלקתיות של המעי וממעי רגיז, היא חשובה במניעת מחלות כרוניות ומסייעת במניעה של נזקי עור. תמצית מקליפת רימון שעשירה בחומצה אלג'ית ניתן למצוא בפורמולות מיסיס 50+ באלאנס ודיילי ביו באלאנס.
מחקר שנערך בקוריאה מראה שחומצה אלג'ית מגנה על העור משבירת קולגן ומדלקת עקב חשיפה רבת שנים לקרינה אולטרה סגולה. [5]
קולגן הוא חלבון שבונה את רקמות החיבור בגופנו, העצמות, הגידים, הסחוסים, העור וכו'. 70% מהעור שלנו מורכב מקולגן. הקולגן נהרס ומתחדש כל הזמן, אבל מגיל 30 ואילך, בעקבות תהליך ההזדקנות ונזקי השמש, חלה האטה בקצב ההתחדשות של הקולגן ורמת הקולגן יורדת משמעותית. זאת הסיבה שהחל מגיל מסוים העור נעשה דק ומקומט יותר. לדברי החוקרים, שימוש בחומצה אלג'ית מעכב את תהליך ההזדקנות של העור ומפחית היווצרות קמטים. המחקר נערך על תאי עור אדם שניזוקו מקרינה אולטרה סגולה ועל עכברים חסרי שיער.
מריחה של קרם עם קולגן אינה עוזרת, כי קולגן לא נספג דרך העור, המולקולות שלו גדולות מדי.
רוזמרין רפואי
פוליפנולים ב-100 גרם 2518.67 מ"ג
מחקר שנערך על ידי מדענים מספרד מראה שתמצית של רוזמרין רפואי שנלקחת דרך הפה מגנה על העור מנזקי חמצון וקרינה אולטרה סגולה. המחקר נערך על בני אדם וארך 12 שבועות, פרק הזמן המינימלי הנדרש כדי לראות את השפעתם של צמחי מרפא. [7]
מחקר שנערך באיטליה מצא שגם חומצה רוזמרינית (החומר הפעיל ברוזמרין רפואי) וגם חומצה אלג'ית מפחיתים את התהליך הדלקתי בתאי עור כתוצאה מחשיפה לקרינה אולטרה סגולה. [6]
תמצית רוזמרין רפואי ניתן למצוא בפורמולות מיסיס 50+ באלאנס ודיילי ביו באלאנס.
פיטואסטרוגנים
פיטואסטרוגנים הם חומרים ממקור צמחי שנתפשים בקולטני האסטרוגן בגוף כאילו היו אסטרוגן. האסטרוגן הוא הורמון שאחראי לתפקוד תקין ולייצור הקולגן, ירידה ברמת האסטרוגן מובילה לירידה בייצור הקולגן ופגיעה בגמישות ומיצוק העור.
מחקרים קליניים על פיסטואסטרוגנים מצביעים על יכולתם להשפיע לטובה על עור בוגר. צמחים עם פיטואסטרוגנים הם סויה, שיח אברהם, מרווה, רימון, רפואית קינמון ועוד.
לדברי ד"ר אפרים לנסקי מן הטכניון, מומחה עולמי לחקר הרימון, הרימון מכיל מעל 10 תרכובות אסטרוגניות ועשוי להחליף את האסטרוגן שניתן לנשים לאחר גיל המעבר כדי להגן עליהן מפני מחלת לב ואוסטיאופורוזיס, ובמקביל לחסל סלקטיבית תאי סרטן תלויי אסטרוגן ."
תמצית מרווה רפואית
פוליפנולים ב-100 גרם 2919.67 מ"ג
מרווה רפואית היא קרובת משפחה של הרוזמרין הרפואי. שניהם משתייכים למשפחת השפתניים. בין שלל סגולותיה הרפואיות, מרווה רפואית היא אנטי פוטואייג'ינג. פוטואייג'ינג היא הזדקנות העור כתוצאה מחשיפה רבת שנים לקרניים האולטרה סגולות של השמש. מרווה רפואית מגנה על העור על כל רבדיו מפני נזקי החשיפה לשמש ומפחיתה את הקמטים בעור, טוענים מדענים.
אחד החומרים הפעילים במרווה הוא סקלראול, חומר בעל סגולות רבות לבריאות האדם. סקלראול הוא נוגד חמצון, נוגד פטרת, נוגד סרטן, נוגד דלקות ונוגד חיידקים. ממצאי מחקר מעבדה וניסוי קליני שנערכו בקוריאה ובדקו את השפעת סקלראול על העור הפתיעו את החוקרים לטובה. במחקר הקליני על סקלראול, שארך 12 שבועות, נראתה הטבה במצב העור וניכרה הטבה במדדי הקמטים (עומק הקמטים, נפח הקמטים, שטח הקמטים ומרחק בין הקמטים). סקלראול תרם לחידוש תאי העור, מנע מוות של תאים עקב חשיפה לקרניים אולטרה סגולות וסייע לעיבוי עור שהפך דק. [10]
ירידה ברמת האסטרוגן מובילה לירידה בייצור הקולגן ופגיעה בגמישות ומיצוק העור. המרווה עשירה בפיטואסטרוגנים. שנתפשים בקולטני האסטרוגן בגוף כאילו היו אסטרוגן. קולטני אסטרוגן נמצאים בכל שכבות העור ולכן כשפיטואסטרוגנים נקלטים בקולטנים הם משפיעים לטובה גם על העור.
מחקר שנערך במקביל ב-8 מרפאות בשווייץ על 69 נשים בגיל המעבר הראה שתמצית מרווה רפואית מפחיתה את עוצמת ותדירות גלי החום, נדודי השינה, הדיכאון, החרדה, היובש בנרתיק, הדלקות בשלפוחית השתן ועוד. לדברי החוקרים, ההקלה בתסמינים נובעת מהפיטואסטרוגנים במרווה הרפואית. [11]
תמצית מרווה רפואית ניתן למצוא בפורמולות מיסיס 50+ באלאנס ודיילי ביו באלאנס.
קינמון קורינטג'י
פוליפנולים ב-100 גרם 9700 מ"ג
לפני מספר שנים הועלתה סברה שהסיבה לירידה בגמישות העור ולהופעת קמטים נעוצה בדלקת. החשיפה המתמדת לקרני השמש מאיצה את תהליך החמצון ומובילה לפגיעה בעור. כל פצע או פגיעה באיברי הגוף מובילים את מערכת החיסון לפתוח במגננה בעזרת דלקת. אנשים שומעים דלקת ומיד חושבים על כאבים, לא כל דלקת מלווה בכאבים, הכול תלוי בעוצמת הדלקת. הדלקת בעור היא בעוצמה נמוכה, אבל תוצאותיה ניכרות למרבה הצער בשטח. מתווכי הדלקת שמשתתפים בתהליך הדלקתי פוגעים בקולגן וחומרים אחרים שמקנים לעור את הגמישות והמרקם המוצק. חשוב להשתמש בצמחים נוגדי דלקת כדי למנוע מהדלקת להימשך זמן רב ולפגוע בקולגן.
קינמון הוא צמח נוגד חמצון ונוגד דלקת חזק שתורם רבות לשיפור העור. קיימים זנים של קינמון, קינמון קורטינג'י הוא זן שמכיל ריכוז גבוה של סינמלדהאיד. מחקר שנערך ביפן מראה שקינמון, או יותר נכון סינמלדהאיד, תורם להתחדשות קולגן מסוג 1 בעור. קולגן מסוג 1 הוא הקולגן שתומך בעור, בשרירים, בציפורניים ובשיער. [12]
קינמון קורינטג'י ניתן למצוא בפורמולה דיילי ביו באלאנס.
כורכום
פוליפנולים ב-100 גרם 2213.57 מ"ג
צמח נוגד דלקת ונוגד חמצון חזק שקנה לו מוניטין רב בעשור האחרון הוא הכורכום, או ליתר דיוק החומר הפעיל בו: כורכומין. כורכומין מעכב התפתחות דלקות, מונע עקה חמצונית, מגן על העור מהנזקים של קרני השמש ומאזן את מערכת החיסון. במאמר מדעי בשם: "ההצלחה של עיכוב ההזדקנות עשויה לבוא מכורכומין," מסבירים החוקרים שניתן לעכב את תהליך ההזדקנות באמצעות תוספי תזונה שמעכבים מתווכי דלקת, ובמיוחד NF-kappaB. לדבריהם, כורכומין עונה בדיוק להגדרה זאת.[13]
צמחי מרפא נוגדי דלקת חזקים נוספים הם: הזנגביל הרפואי, קרוב משפחתו של הכורכומין, תמצית רימון, תה ירוק, וטימין.
כורכומין ניתן למצוא בפורמולות מיסיס 50+ באלאנס ודיילי ביו באלאנס.
טימין
פוליפנולים ב-100 גרם 1815 מ"ג
טימין הוא צמח עשיר בפוליפנולים ולכן נחקר כדי לבדוק את יכולתו להגן על העור מקרני השמש. מחקרים מראים ששימוש בתמצית יבשה של טימין שעשירה בחומר בשם טימול מנעה נזקי עור ואף תרמה להתחדשות הקולגן שנפגע.
טימין מכיל גם חומצה רוזמרינית, שנמצאת גם ברוזמרין רפואי והוכחה כנוגדת דלקת חמצון ונוגדת דלקת שמגנה על העור מפני נזקי הקרניים האולטרה סגולות. [16,17,18] כמות הפוליפנולים בחומצה רוזמרינית בטימין היא 859 מ"ג ב-100 גרם
תמצית טימין ניתן למצוא בפורמולה דיילי ביו באלאנס.
סינרגיה בין צמחים
סינרגיה היא העצמה הדדית. מדעני ח. תמציות צמחים בע"מ, שפיתחו את הפורמולות מיסיס 50+ באלאנס ודיילי ביו באלאנס, בחרו צמחים שפועלים בסינרגיה כדי להשיג יעילות רבה יותר. על מנת להעצים את ספיגת הצמחים, הוסיפו המדענים לפורמולות פפרין, החומר הפעיל בפלפל השחור. הפפרין מעכב את הפרשת הצמחים מן הגוף ומאפשר להם לפעול זמן רב יותר.
הפורמולות מיוצרות ככמוסות שמכילות תמציות מרוכזות ויבשות. בזכות הריכוז הגבוה של התמציות, די בכמוסה ליום.


מיסיס 50+ באלאנס
הפורמולה מכילה תמציות מרוכזות ויבשות של: כורכום, קליפת רימון, תה ירוק, אוגניית הציפורן, רוזמרין רפואי, מרווה רפואית, שיח אברהם, פלפל שחור

דיילי ביו באלאנס
הפורמולה מכילה תמציות מרוכזות ויבשות של: כורכום, טימין, תה ירוק, קליפת רימון, מרווה רפואית, רוזמרין רפואי, זנגביל רפואי, קינמון קורניטג'י, פלפל שחור
צמחים מתחילים להשפיע מן הרגע הראשון, אבל מגמת שיפור ניתן לראות כעבור 3 חודשים, כאשר האפקט הוא מצטבר.
בחליטה יש פחות נוגדי חמצון, כי חלק מן הפוליפנולים נהרס. תמציות הן מרוכזות יותר מחליטות ולכן יעילות יותר. בנוסף, חלק מהתמציות מסיסות בשומן ולא במים והן נספגות טוב יותר בגוף עם אוכל.
המכירה היא באמצעות האתר (קנייה מאובטחת) או באמצעות שירות לקוחות שלנו בטלפון 09-7402584. משלוח בדואר רשום ללא עלות נוספת. משלוח עם שליח בתוספת 37 ₪.
בדף המוצר ניתן למצוא מידע מפורט יותר. (לחץ על שם המוצר המבוקש)
אולי יעניין אותך לקרוא גם על
מקורות
- Silke K. Schagen, Vasiliki A. Zampeli, Evgenia Makrantonaki, Christos C. Zouboulis. "Discovering the link between nutrition and skin aging." Dermatoendocrinology. 2012 Jul 1; 4(3): 298–307.
- Pérez-Jiménez J, Neveu V, Vos F, Scalbert A. "Identification of the 100 richest dietary sources of polyphenols: an application of the Phenol-Explorer database." European journal of clinical nutrition. 2010 Nov;64 Suppl 3:S112-20.
- Krutmann J. "Pre- and probiotics for human skin." Clinics in plastic surgery." 2012 Jan;39(1):59-64.
- Prasan R Bhandari. "Pomegranate (Punica granatum L). Ancient seeds for modern cure? Review of potential therapeutic applications." International Journal of Nutrition, Pharmacology, Neurological diseases. Year : 2012 | Volume : 2 | Issue : 3 | Page : 171-184
- Bae JY, Choi JS, Kang SW, Lee YJ, Park J, Kang YH. "Dietary compound ellagic acid alleviates skin wrinkle and inflammation induced by UV-B irradiation." Experimental dermatology. 2010 Aug;19(8):e182-90.
- Serena Lembo, Anna Balato, Roberta Di Caprio, Teresa Cirillo, Valentina Giannini, Franco Gasparri, and Giuseppe Monfrecola. "The Modulatory Effect of Ellagic Acid and Rosmarinic Acid on Ultraviolet-B-Induced Cytokine/Chemokine Gene Expression in Skin Keratinocyte (HaCaT) Cells." BioMed Research International. Volume 2014 (2014), Article ID 346793, 8 pages
- Pérez-Sánchez, E. Barrajón-Catalán , N. Caturla, J. Castillo, O. Benavente-García, M. Alcaraz, V. Micol. "Protective effects of citrus and rosemary extracts on UV-induced damage in skin cell model and human volunteers." Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology Volume 136, 5 July 2014, Pages 12-18.
- Prashar A, Locke IC, Evans CS. "Cytotoxicity of clove (Syzygium aromaticum) oil and its major components to human skin cells." 2006 Aug;39(4):241-8. Cell proliferation.
- Diego Francisco Cortés-Rojas, Claudia Regina Fernandes de Souza, Wanderley Pereira Oliveira. "Clove (Syzygium aromaticum): a precious spice." Asian Pacific journal of tropical biomedicine. 2014 Feb; 4(2): 90–96.
- Park JE, Lee KE, Jung E, Kang S, Kim YJ. "Sclareol isolated from Salvia officinalis improves facial wrinkles via an antiphotoaging mechanism." Journal of cosmetic dermatology. 2016 Dec;15(4):475-483.
- Bommer ∙ P. Klein ∙ A. Suter. "First Time Proof of Sage’s Tolerability and Efficacy in Menopausal Women with Hot Flushes" Advances in therapy. (2011) 28(6):490-500.
- Takasao N, Tsuji-Naito K, Ishikura S, Tamura A, Akagawa M. "Cinnamon extract promotes type I collagen biosynthesis via activation of IGF-I signaling in human dermal fibroblasts." Journal of agricultural and food chemistry. 2012;60(5):1193–1200
- Sikora E, Bielak-Zmijewska A, Mosieniak G, Piwocka K. "The promise of slow down ageing may come from curcumin." Current pharmaceutical design. 2010;16(7):884-92.
- Ivana Binic, Viktor Lazarevic, Milanka Ljubenovic, Jelena Mojsa, and Dusan Sokolovic. "Skin Ageing: Natural Weapons and Strategies." Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. 2013; 2013: 827248.
- Maria Cavinato, Birgit Waltenberger, Giorgia Baraldo, Carla V. C, Hermann Stuppner, and Pidder Jansen-Dürr. "Plant extracts and natural compounds used against UVB-induced photoaging." Biogerontology. 2017; 18(4): 499–516.
- Calò R, Visone CM, Marabini L. "Thymol and Thymus Vulgaris L. activity against UVA- and UVB-induced damage in NCTC 2544 cell line." Mutation research. Genetic toxicology and environmental mutagenesis. 2015 Sep;791:30-7.
- Cornaghi L, Arnaboldi F, Calò R, Landoni F, Baruffaldi Preis WF, Marabini L, Donetti E. "Effects of UV Rays and Thymol/Thymus vulgaris L. Extract in an ex vivo Human Skin Model: Morphological and Genotoxicological Assessment." Cells Tissues Organs. 2016;201(3):180-92
- Sun Z, Park SY, Hwang E, Zhang M, Seo SA, Lin P, Yi TH. "Thymus vulgaris alleviates UVB irradiation induced skin damage via inhibition of MAPK/AP-1 and activation of Nrf2-ARE antioxidant system." Journal of cellular and molecular medicine. 2017 Feb;21(2):336-348.
- Alicja Kapuscinska, Izabela Nowak. "The use of phytoestrogens in anti-ageing cosmetics." Chemik 2015, 69, 3, 154–159