איך שתיה קרה משפיעה על חיינו ?

הידעתם ? גופנו פועל על אנגרגיה שנשרפת ומייצרת מטבעות אנרגיה ATP אבל לא נסבך את העניין .
אם גופנו פועל על אנרגיית חום , על בעירה, מה לדעתכם קורה שאנו מכניסים לגופנו משהו קר?
נכון כשאנו מכניסים משהו קר לגופינו, גופני צריך ל"בזבז" אנרגיה לשווא על העלאת האנרגיה חזרה.
אנרגיה זו אולי דרושה לעיכול ,או לתהליך חשיבה, או תהליך הבראה, אבל אנחנו החלטנו לשתות קולה מהפריזר במקום.
בזבזנו אנרגיה, החלשנו את המערכת שלנו.
אותו דבר עם סלטים, למשל הצאנו ירקות טריים ובריאים מהמקרר אבל מה לעשו הם קרים , לא קארים עבדול ג'אבר פשוט קרים .
מערכת העיכול לשנו תצטרך יותר אנרגיה מהגוף כדי לחמם את המזון, כדי לעבד אותו כך כל תהליך העיכול ידרוש יותר זמן ואנרגיה.
במקרה של מערכת עיכול חלשה אולי לא נצליח לעכל את כל המזון ואולי נצליח לעכל אבל לא נצליח לספוג את הנוטריינטים .

אז מה בכל מקרה אפשר לעשות ?
לנסות כמה שיותר להמנע ממזון לא מעובד, הכוונה מזון שלא עבר סוג של בישול , בין אם הקפצה לאידוי לחימום ולכבישה.
שטמפרטורת המזון תהיה לפחות 25 מעלות כדי שנבזבז כמה שפחות אנרגיה.
כדי שהכליות לא יצטרכו לעבוד אקסטרא בשביל זה.

לא פעם ראיתי אנשים טשושים שע"י שינוי שיטת הבישול וחימום המים שהם שתו , היה מהפך בחייהם והם פשוט הפכו לאנרגטיים יותר.
אנרגיה היא תוצר של מערכת שעובדת, שזורמת , שלא צריכה להתאמץ , אחרת האנרגיה הולכת לתהליכים ולכם נשאר תשישות.

שתו תה, ואגב…. קפה לא באמת נותן אנרגיה, הוא רק לוקח , רוצים לקרוא למה ? במאמר הבא , אבל חפשו את הקשר בין בלוטת האדרנל
לשתייה קפה.

תהיו טובים !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.